WMA 2002 - Nr. 25-30 - DaMat

Gå til indhold

Hoved menu:

WMA 2002 - Nr. 25-30

Din Computer

Udover jeg har fjernet et par reklamer, så ligner bladet sig selv.

I 2002 udkom bladet hver 2. måned og der var mange, der bidrog til bladet, ikke kun med at skrive, men i endnu højere grad med at samle og distribuere bladet.

Jeg kan ikke huske meget om bladet ellers, så det er nok bare et i rækken.

Et rygte om at smukke Anna Kornikowa var nok til at hun kom på forsiden, jeg mener aldrig spillet kom. Amiga Forever var lige netop udkommet og den var den samlede redaktion enige om ikke virkede helt optimalt. Den elendige manual var et af de værste steder programmet fejlede.

Ligesom VM var der også en stor overraskelse ved udgivelserne op til VM. Den helt store overraskelse må være at alle de konkurrenter helt opgav at følge med EA. Der kom næsten ingen VM fodboldspil, men der kom et enkelt. Fra upåagtede Anco dukkede Kick Off 2002 op. Det er mere end 5 år siden Anco udsendte Ultimative Kick Off, som der absolut ikke var noget ultimativt over. Havde man bare udsendt en direkte konvertering af Goal havde det været bedre. Med 2002 udgaven har man valgt at gå tilbage til rødderne. Lynhurtigt arcade underholdning. 206 landshold, en editor, og en masse andet - inklusiv en række bugs og underlige ”fejl”. Men dette var helt sikkert den helt store overraskende og overraskelse af VM udgivelserne.

Nr. 27 udkom i maj 2002 og bladet ligner sig selv. Teksten til anmeldelsen Foundation var ikke på computeren, og da jeg ikke havde liggende et blad på hylden, så er den væk. Hvis du har teksten liggende, så hører jeg meget gerne fra dig.

Men ellers ser bladet ud som det nu gjorde dengang. Masser af tekst af mikroskopisk størrelse. Det er lidt skørt at vi ikke gjorde billeder fra Wolfenstein større, men sådan er der så meget. Forsiden var i øvrigt sort-hvid, ligesom resten af bladet, dengang.

Windows Med Amiga 26 var et rigtig nemt blad at tage fat på, bladet ligner fuldstændig sig selv, der er lagt farver på de billeder, hvor det kunne lade sig gøres, men det er også den eneste forskel fra dengang til i dag.

I disse år var der god opbakning blandt skribenterne, det var også masser af hjemmesider der lod os bruge deres anmeldelser mod at vi blot skrev kilden. Vi brugte meget tid på at få designet til at se godt ud og jeg synes oprigtig talt at bladets design og indhold var fuldt på højde med de kommercielle blade.

Windows Med Amiga 25 var langt fra en fornøjelse at tage fat på, selvom det nok var det første i en af de bedste årgange. Jeg har gjort det til en fast procedure at tage kontakt til alle de eksterne skribenter, der var i bladet, nogle af dem skrev samtidig med de skrev i kommercielle blade, og er måske ikke interesseret i at deres anmeldelse pludselig ligger tilgængelig for hele verden, mens de har skrevet den for 200 i en lukket kreds. Dette nummer var på 52 sider, men efter at have fået nej af 4 skribenter, så er bladets sidetal faldet til 36. Lidt øv. Det handler imidlertid om penge og rettigheder.

Exile, Nightlong og Island Dale var nogle af de ting, der forsvandt, det gjorde indholdsfortegnelsen også, da sidetallet ellers blev ulige. Yderligere har jeg pillet forsidereklamen ud, ikke fordi firmaet ville modsætte sig at den fortsat sad på forsiden, men i betragtningen af at firmaet fortsat skylder 8.000 kroner, så gider jeg ærlig talt ikke give dem mere reklame, heller ikke negativ ved at nævne dem her.

Årgang 2002
Frem til nr. 30 hed bladet Windows Med Amiga, konceptet var at dele bladets indhold nogenlunde lige, men i praksis havde det ikke været sådan længe.

I udkom der 6 gange numre. Samtidig øgede vi trykket til 150, selvom der ikke var mere end 90 abonnementer. Bladet kom ud i 10 lokale kiosker, der blev de fleste numre solgt og vi begyndte at drømme om at blive et "rigtig" kommercielt blad og måske endda begynde at tjene penge på det. Problemet var bare at selvom oplaget steg, så steg abonnementstallet ikke nævneværdigt, og da vi faktisk ikke tjente penge på kiosknumrene begyndte det at blive mere og mere farligt som året skred frem. Pengene fra kioskerne kom nemlig først flere måneder senere.

Ved at klikke på hvert nummer kan du læse dem. Alle sammen er i pdf format og ser nogenlunde ud som dengang. Du kan inde i hvert nummer læse nærmere, hvad der er ændret i det specifikke nummer. De fleste numre fylder omkring 4-5 mb.

 
DaMats er et dansk forlag, der laves på hobby-basis. Alle gratis udgivelser på nettet er udgivet udfra et "as is" princip. Tak for din forståelse.
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu