DC 2003 - Nr. 31-36 - DaMat

Gå til indhold

Hoved menu:

DC 2003 - Nr. 31-36

Din Computer

Bladet var med en cd til medlemmerne, desværre blev det også det sidste nummer i butikkerne, det kostede for meget at have en stor spildproduktion. Dermed forsvandt det fra hylderne og medlemstallet på 55 gik kun én vej, nedad.

Som du vil kunne læse i de kommende numre, så kom der yderligere et par numre, før bladet i første omgang gik ind og siden genopstod som gratisblad.

Dette specialnummer ramte plet. I de forrige numre havde bladet i den grad forsøgt at være som de andre store kommercielle, mens dette nummer netop bød på noget unikt, som man ikke kunne finde så andre steder. Det blev også det eneste nummer i 2003, der gav overskud og blev udsolgt. En pragtfuld følelse.

Dette nummer er en lille perle efter min mening.


AmigaOne er i butikkerne. Og jubel vil bare ikke starte. Herfra kan jeg kun konstatere at AmigaOne ikke er et skridt fremad, nærmere viser det at Amiga står i stampe uden at fortage sig ret meget. På den ene side er det logisk at AmigaOS 4 må komme, det vil virke helt skørt at udvikle på et system i mere end tre år for derefter at skippe det. Men AmigaOne har altså ikke dette system, og emulerer kun Amiga. Helt skørt er det at man med sin AmigaOne ikke kan spille sine PPC spil, eller benytte sine PPC programmer, som netop er blevet udviklet de seneste 2-3 år. Lidt groft kunne man sige at det er ligegyldigt om et spil fra ’87 virker, det er langt vigtigere at det nyeste virker.

Bladet ligner sig selv, jeg har kompresset billederne, da bladet oprindelig blevet lavet for at blive udskrevet i kommerciel sammenhæng. Ellers er der ikke det helt store at sige om dette nummer, 4. del af Blitz Basic kurset er i dette nummer som et af højdepunkterne.

Da Din Computer udkom i 2003 var det som købeblad, et konstant fald i oplaget og stigende portopriser gjorde at vi i 2003 gik fra A4 format til A5, mest fordi vi ønskede at få bladet ud i kioskerne for at skaffe flere abonnementer, derfor var forsiden nødt til at være i farver. Vi fik da også bladet ud i en del kiosker, men den ide kom vi til at betale alt for meget for. Effekten udeblev.

Jeg må erkende, at når jeg ser dette nummer, så er det ganske udmærket, det er de andre også, i sig selv, men når man så læser dem i træk, så er det helt klart ganske horribelt at vi kunne finde på at genbruge i det omfang. Begrundelsen kan jeg ikke huske, men formentlig fordi vi ikke var flittige nok.

Derfor er det måske heller ikke så overraskende at oplaget endte med at falde og falde og falde i løbet af året.

I forhold til den oprindelige udgave er der ikke sket det store. Billederne er i farver (almindeligvis var det kun omslaget, der var i farver), opløsningen er skåret lidt ned, da bladet fyldte 128 Mb, og det er der ingen, der gider hente.  

Årgang 2003
Da jeg begyndte at lægge ældre numre på nettet overvejede jeg ganske alvorligt om jeg helt skulle droppe årgang 2003-04. Som du vil kunne se i de 9 blade, så er der alt for meget genbrug, nogle artikler er med i 2 eller 3 numre, hvilket selvfølgelig bare er noget rod. Fx skal man ikke læse nr. 31 og 32 lige efter hinanden. Jeg ved ikke, hvordan vi kunne finde på at lave to så ens forsider.

Årgang 2003 var en af de sidste årgange, som medlemsblad, og det skinner igennem at vi nok burde have holdt en pause, når man sammenligner med de numre, der udkommer i dag og dem som udkom frem til 2002 (som også er på vej). Det gjorde vi ikke, og i stedet så endte det altså med 9 ret så halvhjertede hæfter. Og dog:

Faktisk synes jeg DC35 er af virkelig høj kvalitet, så det er bestemt værd at tjekke. Og så er forsiden til DC33 da også et ekstra blik værd.  

Den helt store forskel på årgang 2003 og fx 2002 var nok det, at mange skribenter havde skiftet til at udgive deres anmeldelser på nettet, hobbybladene med sort-hvide sider, lang deadline og begrænset publikum var på retur. Allerede i 2003 var mere end 75% af befolkningen på nettet, så dermed begyndte behovet for de små hobbyblade at være væk.

 
DaMats er et dansk forlag, der laves på hobby-basis. Alle gratis udgivelser på nettet er udgivet udfra et "as is" princip. Tak for din forståelse.
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu