Commodore 64 spil - DaMat

Gå til indhold

Hoved menu:

Commodore 64 spil

Download

Commodore 64

Alle spil hentes ved at klikke på deres billede. Alle spil er testet med CCS64 v3.8. 

Mange af spillene er diskette eller bånd "billeder", men enkelte er pakket med Winzip. Alt er virustestet med AVG inden det er lagt op. 

Assembloids - DC59

Nogle gange er de mest simple ideer, de bedste.
Assembloids er et af den slags. I midten dukker der en del af et hoved op, det skal lynhurtigt placeres i en af de fire bokse rundt omkring, hvis du får et helt ansigt får du 100 point, men får du et ansigt samlet af den samme slags (fx grøn eller lilla), så får 300. Efterhånden som du får mindre og mindre tid til at putte hvert ansigtsdel det rette sted hen bliver det hektisk og hjernen skal forsøge at holde styr på stumpernes form og farver under presset. Og det er så det, der er ikke mere i spillet end det.
 
Assembloids er et spil, der ligeså vel kunne ligge på fx Facebook eller være et af Windows egne små spil. Prisen er derefter.
 
Assembloids er ikke et spil man spiller hverken to eller tre timer i træk, men det er et spil, som man tager frem igen og igen og lige tager en omgang mere. Kort sagt, en perle af et spil, der egentlig fortjener langt bedre skæbne end at være bundet til en lille retro platfom.

 

Barbarian (DC 43)

Fortsat en gang god underholdning med blod, afhuggede hoveder og 8 ret lette modstandere. En fin version, god styring og fin grafik, desværre craschede den efter 6. modstander, og jeg har ikke kunne finde en version, der er bedre. Måske et emulatorproblem?

 
Castle Of Terror (DC61)
Castle Of Terror er et grafisk adventure. Du får en kort beskrivelse af omgivelserne, og der er et billede, der understøtter teksten.
 
 

Great Giana Sisters (DC43)

Rainbow Arts nåede stort set kun lige akkurat at udgive dette spil til C64 og Amiga, før Nintendo kaldte hele advokatflokken frem og fik stoppet salget efter blot 8 dage. Og med god grund, det er klart rip off af Maria Bros, selv banerne er næsten identiske. Forrygende gameplay, selvom man helt klart savner et godt gammeldags digitalt joystick a la Compention Pro.

 

Mayhem in Monsterland - DC58 
Mayhem in Monsterland er et platformspil, hvor du i ”sad land” skal finde 8-10 stjerner, i praksis slå monstre ihjel og nap deres stjerner. Når du har fundet det rette antal stjerner skal du finde udgangen. Derefter kommer du til Happyland, hvor du skal samle flere hundreder af stjerner, der er gemt overalt, når det er gjort skal du igen finde udgangen. Hvis du forestiller dig en blanding af Mario og Sonic, så er du ikke helt galt på den. 


Mayhem in monsterland er et af de bedste platformsspil overhovedet og er på højde med de tidlige Mario Bros spil. 

 

Prince of Persia (DC61)
19 år efter Amstrad og Spectrum fik deres version, kom Commodore 64 versionen. 
Bemærk at dette åbner en ny ekstern side, som DaMat ikke har noget at gøre med. PoP er blevet opdateret flere gange siden og derfor er spillet lagt ud som link og hentes altså ikke fra DaMat.


 

Pitstop II - C64 - DC58

Et racerspil anno firserne er selvfølgelig forældet, men det er faktisk ganske sjovt for en kort bemærkning. Desværre har jeg kun kunne finde båndversionen. 

 

Rick Dangerous (DC 57)

Indiana Jones var på sit højeste, da Firebird og Core Design kom med Rick Dangerous, der øjeblikkeligt blev et hit. Det kom til stort set alle maskiner på markedet og solgte forrygende.
Rick Dangerous er et prøv dig frem spil af meget høj kvalitet, selvom det også er ganske urimelig svært fra bane 3 og frem.
Du kan finde anmeldelsen af det i DC 57, hvor du også kan læse tegneserien, der medfulgte 1. udgaven af spillet.

Commodore 64 versionen er en smule kortere end de øvrige versioner, men ellers identisk. 

 

Soulless (DC57)

Soulless er et fremragende platformspil, der ligeså vel kunne være udkommet for 25 år siden. Du kan også købe spillet på en diskette, bånd eller cartridge version. Når fimaet udsender nye spil (og det gør de), så koster de blot £2 i download. Hvis du kan lide spillet, vil jeg uanset at det er til gratis download, anbefale dig at betale for det, for at støtte udviklingen. Her køber du det (bl.a.):

Dette er en trainer version, som jeg dog ikke kunne få til at virke (altså traineren).  

 

World Games C64 - DC60
Epyx var i 1986 garanten for kvalitet og WG var da også dengang et fremragende spil, det er mere tvivlsomt i dag. WG er et gensyn værd, men det fænger på ingen måde som det gjorde dengang. Spil det for nostalgiens skyld.  


Udpakkes med Rar eller lignende, og er afprøvet med ccs64.

Spil på denne liste er spil, der er anmeldt i Din Computer. 

 
DaMats er et dansk forlag, der laves på hobby-basis. Alle gratis udgivelser på nettet er udgivet udfra et "as is" princip. Tak for din forståelse.
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu