AMIGA - DaMat

Go to content

Main menu:

AMIGA

1998
Disse numre er kun beskrevet, da jeg ikke har en kopi af dem. 

Hvis du ejer en kopi, som jeg må skanne ind, hører jeg meget gerne fra dig. 
 
AMIGA 10
AMIGA 9
 
I starten af året nåede jeg frem til at Amiga International ikke kunne eller ville levere varen. Den sidste dråbe kom da browsere blev gratis til PC, mens de kostede 800 kroner til Amiga, dertil kom iøvrigt et par hundrede kroner til mailprogrammet. Jeg valgte at købe en Pentium200. Dermed var det også oplagt at Windows kom med i bladet. 

Jeg gav abonnementerne mulighed for at modtage deres resterende beløb på abonnementet tilbage eller en cd-rom. Ingen reagerede på dette. 

Tilgengæld modtog jeg over de kommende 3-4 uger trusler om brækkede ben og svinere om jeg havde "svigtet sagen". Heldigvis havde jeg ikke mail på det tidspunkt, så man skulle betale for at svine mig til. En person synes dog at 200 telefonopringninger på udgivelsesdagen var passende opførsel. 
Op til julesalget 1997 kom der sædvanen tro en lang række titler og de blev anmeldt i nr. 9, men der var en bekymrende tendens. De spil, der udkom var mest af alt oppustede shareware eller freewarespil med lidt ekstra grafik og lyd. 

Kvalitetmæssigt var de milevidt fra den standard, der var sat af Windows maskinerne, for mens PC'erne kastede rundt med harddisk, grafikkort og cd-rom, så var standarden hos Amiga fortsat diskettedrev.
 
1997
AMIGA 8
AMIGA 7
AMIGA 6
Et stort nummer om hvordan man udvidede sin Amiga. 

Med nr. 8 ændrede jeg trykningen. Jeg købte en kopimaskine og trykte bladet selv, oplaget var nemlig oppe på 225 og det tog simpelthen for lang tid i boghandlen at trykke bladet, men det var for dyrt at sende det til et trykkeri. Det betød at der kom en stiv ryg med hæfteklammer i ryggen.

Prisen på bladet blev ikke lavere af den grund, men jeg sparede da lidt tid på den konto. 
I nr. 7 begyndte bladet tage hul på cd-rom mediet. 

Internettet var godt på vej ud til masserne, men det var begrænset hvor mange Amiga folk (eller folk i det hele taget), der var havde fået købt en browser (ja i starten kostede en browser penge), og dengang kostede et minut på nettet iøvrigt nemt 50-75 øre, så det var ikke ligefrem populært. 

I 1997 begyndte jeg at bruge PageStream 3.1 og jeg købte en Inkjetprinter. Bladet blev fortsat fotokopieret, men originalet var nu væsentligt bedre end tidligere og det højnede standarden af hele bladet.
Nr. 6 var et tykt nummer med 40 sider, der igen fortalte om alt det nye, der var lige ved at ske med Amiga og de mange nye spil, der var udsendt som preview.

Et stort problem i bladet var stavefejl. Amiga havde kun dansk stavekontrol med Interword, hvis skrifttype var så lille, at man skulle kravle ind i skærmen for at se teksten. Derfor brugte jeg det engelsk Word Worth, som var fremragende, men det manglede den danske stavekontrol og dermed blev de dumme slåfejl ikke fanget. Hvorfor jeg ikke bad nogen om at læse korrektur var nok den samme som i dag. Det er svært at bede nogen om at bruge et par timer på det. 
 
1996
 
AMIGA 5
AMIGA 4
AMIGA 3
Nr. 5 var det første nummer med en diskette, og det var et mareridt, for selvom jeg havde to diskettedrev, så tog det en evighed at kopiere over 120 disketter.

I bladet stod der at Escom havde solgt Amiga til VisCorp, godt seks måneder senere viste det sig så at VisCorp slet ikke havde pengene til det.

Forsiden var endnu en forfærdelig rædsel. 

Inde i bladet var der interview med forskellige butikker, der handlede med Amiga og de fleste af dem udtrykte en del skepsis omkring Amiga. 
Amiga Magic var et godt køb, uanset hvad PC folket måtte indvende. Pakken kostede omkring 5000 kroner og skulle jeg have købt en PC, der havde kunne det samme, havde jeg ikke været under 15.000 kr. Men havde jeg allerede haft en PC med Windows95 ville jeg sikkert have været rystet over pakken. Nu kom jeg fra Amiga500 og var derfor mere end tilfreds.

Escom, der havde opkøbt Amiga International, oplevede stor velvilje både fra forbrugerne og fra softwarefirmaerne.

Men Amiga1200 Magic var den samme A1200, der var blevet udsendt 3 år tidligere og hvordan man havde fået den tanke at sende en version på markedet uden harddisk er mig fortsat en gåde. 
I 1996 begyndte bladet at udkomme hver 4. måned. 

Det tog en evighed at lave hvert blad. Når en side skulle udskrives tog det rask væk 8-10 minutter, hvis der så var en fejl, skulle den udskrives igen, og det brugte jeg igen 8-10 min på. Og i den tid var computeren "låst". 

Forsiden var ganske forfærdelig. Den så jo sikkert helt fantastisk ud på skærmen, noget dårligere udskrevet og helt forfærdelig, da den blev fotokopieret. Det skete fortsat nede i den lokale boghandel, hvor det meste af en dag kunne blive brugt for at trykke og samle ca. 100 eksemplarer. Derefter skulle de pakkes, frimærker på kuverten og så slæbes til posthuset.
 
1995
 
 
AMIGA 2
AMIGA 1
 
Nummer 2 kom i oktober og tiltrods for layout, stavefejl og generelt et layout, der viste at jeg var i gang med at lære, havde AMIGA hurtigt mange abonnementer inden årets udgang. Det fortalte nok mere at Amiga miljøet bakkede nye initiativer op, mere end det fortalte noget om bladet.

Godt 75 eksemplarer blev solgt og så var bladet igang. 
Det første nummer af Amiga kom i marts 1995.

Det var på 32 sider i A4 format og alle siderne var i sort-hvid. Det blev lavet på en Amiga2000, og da computeren ikke var kraftig nok til at håndtere mere end et par sider af gangen blev der bagefter i hånden skrevet sidenumre.

Alle billeder blev klippet ud af forskellige blade og klisteret ind på originalen og derefter trykt. Udskiften skete med en Star LC10 printer. Jeg mener det primære program var PageStream1.1 og Kindwords.

Jeg trykte det i 15 eksemplarer hos den lokale boghandel og satte en annonce i Den Blå Avis. Der blev solgt nogle stykker af det.
 
 
 
Back to content | Back to main menu