DC 2004 - Nr. 37-39 - DaMat

Gå til indhold

Hoved menu:

DC 2004 - Nr. 37-39

Din Computer

Din Computer 39 - september 2004
Da nr. 39 udkom var det oprindelig tænkt som det sidste nummer af bladet, men dette ændrede sig siden. Jeg har for at undgå forvirring derfor valgt at ændre forsiden, hvor der var påtrykt et stort ”sidste nummer”. Ligeledes er der ændret en smule i lederen, så ingen førstegangslæsere bliver forvirret. I 2004 hed bladet Damat Computer, dette er ændret til Din Computer, igen for at undgå forvirring for nye læsere. Og det var de fleste. Da bladet udkom til blot 41 abonnementer.
Da bladet kun udkom for et meget begrænset publikum, så endte store dele af bladets indhold med at blive genoptrykt i revideret og opdateret form i senere numre. Jeg har i dette nummer lod dem være i den oprindelige form.


Din Computer 38 - april 2004
Nr. 38 ser nogenlunde ud som det udkom i april 2004. I lederen beskriver jeg optimistisk, hvordan at bladets hjemmeside nok skal lokke flere abonnementer til. Sådan gik det ikke. Bladet udkom yderligere en enkelt gang som abonnementsblad, men så var det slut med at udkomme i en papirudgave.Din Computer 37
Bladets indhold var først og fremmest en lang artikel om bladets fremtid, hvor vi tre redaktionsmedlemmer næsten desperat forsøgte at få fat i læsernes opbakning og skrivelyst for at få bladet op og køre igen. Men faktum var, at bladets læsere havde opdaget Internettet og dermed var vores lille hobbyblad, med 2 måneder gamle nyheder, blevet forældet. Læserne gad hverken betale for bladet eller skrive til det, og dermed var det kun et spørgsmål om tid, før bladet enten måtte lukkes eller udkomme gratis.

Ser man på årgang 2003 vil man opdage at en hel del af indholdet i 37 (og 39) var genbrug.


Årgang 2004
I 2004 udkom der tre numre af Din Computer.

DC 39 var det sidste nummer, der udkom som abonnementsblad, der var bladet nede på 41 abonnementer, og det var økonomisk uforsvarligt at køre det videre i den form.

Du kan læse alle tre numre af denne ikke særlig prangende årgang. Nr. 39 var det sidste nummer, der udkom som abonnementsblad. Der var på det tidspunkt blot 41 abonnementer og derfor endte store dele af indholdet af både nr. 38 og 39 med at komme i de senere numre af bladet, hvilket gør at har du læst årgang 2005, så er der ikke meget nyt at hente i disse blade.

I hvert nummer har jeg fjernet reklamerne, og skrevet de (småting) som er ændret fra den oprindelig udgave. Jeg vil i hvert helt ned til nr. 11 være nødt til at gøre dette pga. rettighederne. Adskillige anmeldelser og artikler fik vi nemlig lov til at benytte netop pga. bladet udkom i en lukket kreds på et par hundrede.

Hvad der var sket med DC var ikke kun at kvaliteten nok reelt var faldet gennem 2003 og 2004, men mest af alt at hobby computerblade til 30 kr. for 32 sort-hvid sider var blevet afløst af hundredvis af Internet sider, der blev opdateret dagligt. Det kunne (og kan) Din Computer aldrig hamle op med.

 
DaMats er et dansk forlag, der laves på hobby-basis. Alle gratis udgivelser på nettet er udgivet udfra et "as is" princip. Tak for din forståelse.
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu